Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ασφάλεια αυτοκινήτου

Η αγορά μιας ασφαλιστικής κάλυψης είναι πολύ σημαντική για το όχημά σας και σε μια δύσκολη στιγμή, σίγουρα θα σας ξεμπερδέψει.

Η ασφάλιση όλων των οχημάτων είναι απαραίτητη από το νόμο ενώ η μη ασφάλιση επιφέρει μεγάλα διοικητικά πρόστιμα καθώς και αφαίρεση άδειας, διπλώματος, κ.ο.κ.

Όμως τι πρέπει να προσέχουμε πριν αγοράσουμε μια ασφάλιση; Είναι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ίδιες; Πως μπορούμε να βρούμε την καλύτερη και πιο οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου;

 

  • Ασφάλεια από αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες

Στη χώρα μας δραστηριοποιούνται περισσότερες από 24 ασφαλιστικές εταιρείες. Είναι όλες αξιόπιστες; Σίγουρα όχι!

Άλλες εταιρείες μπορεί να αργούν στις αποζημιώσεις, άλλες να μην εξυπηρετούν σωστά τους πελάτες τους , κ.ο.κ.

Πλέον όμως μπορείτε να δείτε άμεσα κριτικές και αξιολογήσεις για κάθε ασφαλιστική εταιρεία, μέσα από αληθινές εμπειρίες χρηστών!

Έτσι μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερη άποψη για την ασφαλιστική εταιρεία που θα εμπιστευτείτε.

Από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες εταιρείες στον κλάδο των ασφαλίσεων είναι η Εθνική ασφαλιστική, η Groupa, η AXA, η Generali, κ.α.

Επιλέξτε μια αξιόλογη ασφαλιστική έτσι ώστε όταν έρθει η δύσκολη στιγμή, να είναι δίπλα σας και να μην δυσκολευτείτε στο θέμα της αποζημίωσης και των διαδικαστικών.

 

  • Ελέγξτε πλήρως τις καλύψεις

Πριν την αγορά του συμβολαίου, ελέγξτε πλήρως τις καλύψεις που έχει το ασφαλιστήριο που υπογράφετε.

Συνήθως η βασική κάλυψη προσφέρει τα απολύτως απαραίτητα από το νόμο δίχως εξτρά καλύψεις όπως θραύση κρυστάλλων ή νομική βοήθεια.

Δείτε τι καλύψεις χρειάζεστε και προχωρήστε αντίστοιχα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 

Σας προτείνουμε να έχετε πάντα νομική κάλυψη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα (με αυτήν την κάλυψη η εταιρεία σας παρέχει δικηγόρο και «κυνηγάει» αυτή οποιαδήποτε διαμάχη έχετε με την ασφαλιστική του άλλου οχήματος), οδική βοήθεια για μια δύσκολη στιγμή καθώς και θραύση κρυστάλλων καθώς πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο να θρυμματιστεί κάποιο τζάμι – συνήθως το μπροστινό – από μικρά πετραδάκια από προπορευόμενα οχήματα!

 

  • Κλείστε online και αφού συγκρίνετε πρώτα τιμές

Όπως και στα περισσότερα είδη και προϊόντα, έτσι και στις ασφάλειες ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος για να κλείσετε ασφάλεια αυτοκινήτου, μηχανής ή οτιδήποτε άλλο είναι μέσω ίντερνετ.

Η Insurancemarket προσφέρει σύγκριση τιμών μεταξύ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών γραφείων στη χώρα μας και άμεσα έχετε στη οθόνη σας όλες τις τιμές, με βάση την ασφάλεια που θέλετε.

Έτσι είτε αναζητάτε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ή μια απλή βασική κάλυψη ασφάλισης μηχανής, στην Insurance Market θα βρείτε τις καλύτερες τιμές της αγοάς και επιπλέον αληθινές κριτικές για όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες από πελάτες που τις έχουν επιλέξει!

 

  • Διαβάστε συμβουλές

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες με συμβουλές σχετικά με την ασφάλιση οχήματος αλλά και χρήσιμα tips γύρω από το αυτοκίνητο ή τι να κάνετε σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Η ιστοσελίδα asfaleies24.gr εξειδικεύεται σε θέμα ασφαλειών όλων των ειδών όπως ασφάλεια αυτοκινήτου, ασφάλεια μηχανής, σκαφών, σπιτιού καθώς και υγείας και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας είναι χρήσιμες κάποια στιγμή.

Έχοντας κατά νου τέτοιες ιστοσελίδες, σε μια δύσκολη στιγμή σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

Επίσης, σε αυτές τις ιστοσελίδες που εξειδικεύονται στις ασφάλειες αυτοκινήτων, μπορείτε να βρείτε κουπόνια έκπτωσης για τη δική σας ασφάλεια καθώς και άρθρα σχετικά με το πως να βρείτε τη φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

 

  • Πληρώστε με το χρόνο!

Ίσως μια συμβουλή που δεν περιμένατε! Πληρώστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με το χρόνο και θα δείτε μια τρομερή εξοικονόμηση χρημάτων στην τσέπη σας!

Τα ετήσια συμβόλαια αυτοκινήτων και μηχανών προσφέρουν μοναδικές εκπτώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμα και το 40% σε σχέση με τα μηνιαία, τρίμηνα ή εξάμηνης ισχύς συμβόλαια.

Η ασφάλιση με το χρόνο σας προσφέρει ξεγνοιασιά από το θέμα της ανανέωσης κάθε έξι μήνες καθώς και μοναδικά οφέλη στο θέμα του κόστους και της τιμής!